Cel mai mare targ de universitati din Europa de Est, RIUF, va avea loc in luna octombrie, in Bucuresti, Constanta si Timisoara

 

Tinerii interesati de costurile de scolarizare în strainatate si de bursele disponibile pot participa la Romanian International University Fair (RIUF), cel mai mare târg de universitati din Europa de Est, eveniment ce va avea loc pe 19 si 20 octombrie la Sala Palatului din Bucuresti, pe 22 octombrie la Constanta si pe 24 octombrie la Timisoara.

riuf targ de universitati„Aproximativ 5.000 de români pleaca anual la studii în strainatate. Desi costurile de scolarizare în strainatate sunt considerate mari pentru nivelul economic al României, state mai putin puternice economic, precum Bulgaria, trimit aproape de 2 ori mai multi studenti la studii în strainatate. Care este costul real al studiului în strainatate? Cei interesati de informatii privind costurile studiilor în afara tarii, dar si posibilitatile de finantare si bursele disponibile pot veni la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universitati din Europa de Est”, se arata într-un comunicat al organizatorilor transmis, marti, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, daca studentul ramâne sa munceasca în aceeasi tara în care a studiat, îsi poate plati taxele de scolarizare aferente celor 3 ani de facultate destul de repede. Astfel, presupunând ca va obtine un venit mediu lunar constant, îsi poate plati cursurile în Franta dupa numai 8 zile de munca, în Germania în maximum 29 de zile de lucru, iar în Olanda în cel mult 50.

Pentru a plati scolarizarea în Marea Britanie ar fi necesare cel putin 324 de zile, însa guvernul britanic acorda un împrumut de 100% din taxa de scolarizare tuturor studentilor din Uniunea Europeana. Astfel, costurile de scolarizare sunt platite în transe mai mici, dupa terminarea facultatii, si doar dupa gasirea unui loc de munca cu un salariu ce permite rambursarea.

La RIUF, zeci de universitati de pe patru continente (Europa, Asia, Australia si America) vor fi prezente pentru a raspunde întrebarilor puse de tinerii români despre studiul în strainatate. Acestia vor putea sa afle mai multe detalii despre tipurile de programe si posibilitatile de angajare dupa facultate, despre taxele de scolarizare si finantare, precum si despre facilitatile disponibile în timpul studiilor.

Vizitatorii târgului vor beneficia de consultanta gratuita pentru realizarea dosarului de aplicatie pentru studii în strainatate, dar si în cariera, pentru a întelege care sunt domeniile catre care sa se îndrepte, în functie de abilitatile lor.

Pentru a putea participa la editiile RIUF Bucuresti, Constanta sau Timisoara este necesara înscrierea pe site-ul evenimentului.(AS – autor: Mirela Barbulescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie