Licitatia ANCOM trece la rundele suplimentare

 

În urma sesiunii de runde primare de licitare sustinute astazi, în cea de a doua zi a licitatiei de spectru, Comisia anunta ca cererea nu mai depaseste oferta în niciuna dintre benzile disponibile.

Se încheie astfel faza rundelor primare, dupa desfasurarea unui numar de 3 asemenea runde. Licitatia pentru alocarea frecventelor în benzile de 800, 900, 1800 si 2600 MHz va continua cu organizarea de runde suplimentare, întrucât exista blocuri de frecvente neadjudecate. Prima runda suplimentara din cele maxim doua posibile va fi organizata  vineri, 14 septembrie.

La rundele suplimentare pot participa toti ofertantii, indiferent daca au obtinut sau nu blocuri de frecvente în urma rundelor primare, fiind însa aplicabile limitarile privind dobândirea drepturilor de utilizare a spectrului. În fiecare dintre aceste runde, oricare ofertant va putea prezenta o oferta în care va indica unul sau mai multe pachete formate din unul sau mai multe blocuri neadjudecate, precum si suma pe care este dispus sa o achite pentru achizitionarea unui asemenea pachet.

În urma rundelor suplimentare vor fi determinate ofertele câstigatoare pentru blocurile ramase neadjudecate dupa rundele primare, ofertantii câstigatori, precum si preturile de baza pe care trebuie sa le plateasca acestia. Licitatia se va încheia cu runda de alocare în care operatorii pot licita pentru locul dorit în banda.

Operatorii care participa la licitatie sunt 2K Telecom, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange România, RCS & RDS si Vodafone

Bogdan Alexandru Barliga, Money.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie