Personalul din politia locala va primi hrana gratuita – initiativa legislativa

 

Senatorii au adoptat, luni, o initiativa legislativa potrivit careia cadrele din politia locala apartinând autoritatilor administratiei publice locale ar urma sa aiba dreptul, în timp de pace, la hrana gratuita.

Politia localaEi au adoptat, în acest sens, propunerea legislativa privind modificarea Ordonantei 26/1994 privind drepturile de hrana, în timp de pace, ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.

În prezent, au dreptul la hrana gratuita în timp de pace personalul din Ministerul Apararii Nationale, personalul din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justitiei – Directia Generala a Penitenciarelor si Serviciul Independent de Protectie si Anticoruptie, al SRI, SIE, SPP, Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Initiatorii proiectului, mai multi senatori PNL, argumenteaza în expunerea de motive ca adoptarea unei astfel de masuri este justificata având în vedere natura muncii depuse de personalul din cadrul politiei locale – efort fizic si psihic prelungit, exercitarea atributiilor în perioade cu temperaturi extreme.

Proiectul de act normativ a fost dezbatut si votat de Senat în calitate de prima Camera sesizata. Eliana Radulescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie