Parintii ar putea opta intre concediu postnatal sau indemnizatie – proiect

 

Parlamentarii Puterii si-au dat seama si ei ca alocatiile copiilor sunt prea mici, iar unii sustin ca legea care stabileste conditiile concediului de maternitate ar fi discriminatorie.

bebeSenatorul liberal Mihaela Popa propune luarea în calcul, pentru acordarea concediului maternal, a 12 luni din ultimii trei ani anteriori nasterii bebelusului.

Proiectul va fi dezbatut astazi de senatorii din comisia de munca. Alesii vor analiza si o alta propunere care ar da posibilitatea parintelui sa opteze între concediu sau indemnizatie. Parlamentarii mai vin cu o idee: alocatii diferentiate pentru copii.

Ei vor cresterea cuantumului alocatiei de stat, gradual, pâna în 2016, conform unor indici. Initiatorii sustin ca alocatia este de 21 de ori mai mica decât cea pe care o primesc cei din statele spatiului comunitar. În medie, aceasta e de 210 euro.

Si opozitia a propus majorarea alocatiei de la 42 la 50 de lei si acordarea unui sprijin financiar pentru mamici de 500 de lei. Senatorii le-au respins însa pe ambele, cu argumentul pastrarii echilibrului bugetar. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie