Aproximativ 15.000 de persoane au protestat in Bucuresti, impotriva proiectului minier de la Rosia Montana

 

Mii de protestatari fata de exploatarea de la Rosia Montana au ocupat Piata Universitatii, dupa un mars de patru ore, în cea de-a 22-a zi de proteste fata de proiectul minier.

protest rosia montana3Protestatarii, strânsi la Universitate, au pornit în mars, dupa ora 19.00, ocupând pe rând Bulevardul Carol, Bulevardul Pache Protopopescu, Soseaua Iancului, Soseaua Pantelimon si Bulevardul Ferdinand, dupa care s-au întors la Universitate.

De la câteva sute, la începutul protestului, numarul lor a ajuns pe traseu la aproximativ 15.000.

În Piata Universitatii au ajuns, dupa ora 23.00, mii de oameni care au continuat protestul. În jurul troitei eroilor Revolutiei Române de la Universitate, unii au aprins candele. Protestatarii au continuat sa faca zgomot si sa se plimbe cu steagurile si pancartele aduse.

Majoritatea protestatarilor au fost tineri, ca si la manifestatiile similare de pâna acum, printre ei regasindu-se multi biciclisti si foarte multi copii.

În timpul marsului, manifestantii au fluturat steaguri tricolore, au facut zgomot cu tamburine si peturi cu pietricele si au scandat „Uniti, salvam Rosia Montana” si „Iesiti din casa, daca va pasa”.

De asemenea, ei au împartit trecatorilor pliante cu informatii privind proiectul minier si le-au explicat de ce protesteaza.

Mai multi bucuresteni au salutat convoiul, de la ferestre, unde au atârnat tricolorul.

Proteste similare au avut loc, duminica seara, si în alte orase din tara, printre care Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, dar si peste hotare.

Si în judetul Alba, în trei orase, respectiv Alba Iulia, Aiud si Câmpeni, câteva sute de oameni au protestat, duminica seara, cerând respingerea proiectului minier de la Rosia Montana.

Tot duminica, 33 de mineri au coborât din nou în subteran, pentru aproximativ doua ore, cerând demararea proiectului minier. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie