Ion Voicu, seful vamii Calarasi, implicat in traficul de motorina

 

Procurorii DIICOT au declansat marti dimineata 33 de perchezitii in judetele Calarasi, Constanta, Sibiu, Prahova, Valcea si Giurgiu, precum si in Bucuresti si Alba Iulia.

Ion Voicu, Foto: adevarul.ro

Autoritatile vizeaza destructurarea unei grupari specializate in fraude fiscale si vamale. Surse judiciare citate de Mediafax afirma ca in acest caz ar fi implicati cativa vamesi, precum si seful Vamii Calarasi, Ion Voicu.

In fapt, membrii gruparii au achizitionat cantitatea de peste 11.000 tone motorina Euro 5, in regim suspensiv de la plata accizelor, in scopul transformarii in produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu si motorina Navo, prin antrepozitul fiscal situat in mun. Calarasi. In realitate, motorina era comercializata prin intermediul unor societati comerciale care detineau statii de distributie a carburantilor, pe circuitul comercial fiind interpuse si societati comerciale tip „fantoma”, fiind utilizate documente contabile din care sa rezulte in mod nereal ca au fost achitate accizele.
Activitatea infractionala a fost sprijinita de catre functionari vamali din cadrul D.J.A.O.V. Calarasi, prin efectuarea unor controale formale la societatile comerciale implicate si prin asigurarea unor spatii necesare functionarii societatilor.” – se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Conform sursei citate, urmeaza sa fie puse in executare 13 mandate de aducere, iar persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Calarasi.

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, intre persoanele vizate s-ar afla mai multi vamesi, precum si seful Vamii Calarasi, Ion Voicu, astfel ca au loc perchezitii si la locuinta acestuia, dar si in birourile Vamii Calarasi.

ProTv.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie