Antonie Solomon considera ca este nedrept ca cineva sa faca inchisoare doar pe suspiciuni

 

Senatorul PP-DD de Dolj Antonie Solomon a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dupa ce a aflat decizia ÎCCJ prin care a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, ca nu comenteaza decizia instantei, însa este nedrept ca cineva sa faca închisoare doar pe suspiciuni.

Antonie Solomon‘Nu comentez aceasta decizie. Eu mi-am dorit sa ajung la ÎCCJ, pentru ca am crezut în aceasta instanta. Dar daca cele cinci doamne magistrat au gasit probe dupa cinci ani, înseamna ca merit sa fiu condamnat, ce sa mai zic, desi eu am pledat nevinovat. Sunt trist, pentru ca e nedrept sa trimiti pe cineva la închisoare doar pe suspiciuni. Daca ei cred ca sunt un pericol public dupa ce am câstigat Primaria Craiova, alegerile locale, iar oamenii, care vad lucrurile altcumva, m-au privit de fiecare data ca pe un erou local când ma întâlneam cu ei pe strada, asta este. O sa vin acasa, la Craiova, si o sa ma predau la politie de acolo”, a declarat Solomon.

Înalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, vineri, pe senatorul PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual. În acelasi dosar, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mita. Un complet de cinci judecatori de la instanta suprema le-a respins vineri recursurile lui Solomon si Penescu, precum si pe cele altor doi inculpati si a mentinut sentinta data anterior de un complet de trei judecatori tot de la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghita Pieca, a ramas cu pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare, iar directorul magazinului PIC din Craiova, Dragos George Stancu, a primit un an si sase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani si 6 luni. Instanta i-a confiscat lui Antonie Solomon suma de 50.000 euro pe care i-ar fi primit drept mita si a mentinut sechestrul pe aceasta suma gasita de procurori la domiciliul fostului primar. Pe 19 martie 2010, Antonie Solomon a fost trimis în judecata de procurorii DNA—Serviciul Teritorial Pitesti pentru infractiunile de luare de mita în forma continuata si fals intelectual savârsit în legatura directa cu o infractiune de coruptie. Împreuna cu Solomon au fost deferiti justitiei omul de afaceri pitestean Cornel Penescu, acuzat de dare de mita în forma continuata, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghita Pieca, acuzat de fals în înscrisuri sub semnatura privata, si directorul magazinului PIC din Craiova, Dragos George Stancu, acuzat de dare de mita. Potrivit DNA, în perioada februarie?noiembrie 2006, Antonie Solomon, în calitate de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, a primit, cu titlu de mita, suma totala de 50.000 de euro, în mai multe transe, de la Cornel Penescu, pentru a-si îndeplini în mod necorespunzator atributiile de serviciu.

Banii au fost primiti de primar pentru a facilita, cu încalcarea normelor legale, emiterea unei autorizatii de constructie continând elemente nereale pentru hypermarketul PIC din Craiova, precum si pentru a înlesni emiterea unei aprobari privind asigurarea transportului public pâna în zona unde era amplasat respectivul hypermarket, mentioneaza procurorii anticoruptie.

DNA sustine ca autorizatia de constructie a fost semnata de Antonie Solomon în aceeasi zi în care SC PIC SA Pitesti a depus cererea prin care solicita aceasta autorizatie. Anterior, pe baza unei documentatii identice depuse de solicitant, cererea fusese respinsa de doua ori de functionari din cadrul Primariei Craiova, întrucât exista un litigiu pe rolul instantelor judecatoresti. La rândul sau, directorul hypermarketului PIC din Craiova, Dragos George Stancu, este acuzat ca, la cererea lui Penescu, a încercat sa mituiasca un functionar al Garzii Nationale de Mediu?Comisariatul Judetean Dolj, pentru a evita o amenda. AGERPRES/(AS autor: Maria Mitrica, editor: Danut Puscasu).

Citeste articolul integral pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie