Profesori din cadrul Universitatii Maritime Constanta, suspectati de luare de mita

 

Ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA), sub coordonarea procurorilor constanteni, au descins joi la sediul Universitatii Maritime Constanta (UMC) pentru a face verificari în cazul unor profesori suspectati de luare de mita pentru fraudarea unor examene.

mita1Prorectorul UMC, Cornel Panait, a declarat pentru AGERPRES ca ancheta derulata de ofiterii anticoruptie în cadrul universitatii are la baza eventuale plângeri potrivit carora ar fi fost fraudate examene prin acordarea de note mai mari în schimbul unor sume de bani si s-ar fi permis sustinerea probelor prin substituire de persoane.

„Se ancheteaza o posibila frauda la acordarea unor note mai mari la niste examene, coroborat cu acuzatiile de dare-luare de mita si substituire de persoane. Notele spun dânsii ca s-ar fi luat fara ca studentul sa stie si platind la profesor. Substituire de persoane, adica au intrat alti oameni decât cei care ar fi trebuit sa fie examinati. Si ei au facut o lucrare buna, au plecat si cu asta s-a terminat”, a afirmat prorectorul Cornel Panait.

El a mentionat ca echipa de control, formata din ofiteri DGA si procurori ai Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Constanta, a avut în vedere anumite materii, solicitând sa discute cu dascalii care le predau.

„Nu stiu cât de adevarate sau neadevarate sunt aceste acuzatii. Ce stim foarte clar este ca exista o lista de materii, nu de profesori, nu stiu exact câte materii sunt, în jur de 13-14 materii, dar asta nu înseamna ca sunt tot atâtia profesori, pentru ca unii dintre ei sustin doua sau trei discipline. Cei care sunt suspicionati au fost chemati sa prezinte documente. S-au ridicat cataloage de la secretariat, s-a ridicat electronic situatia înregistrarii notelor (…) si s-au mai luat lucrarile pe care studentii le-au dat în momentul în care au fost examinati”, a spus Cornel Panait.

Profesorii universitari care predau materiile de care sunt interesati anchetatorii au fost chemati de acasa pentru audieri.

Perchezitii au fost efectuate si la domiciliile unui profesor si trei studenti ai universitatii constantene.(A, AS—autor: Nona Jalba, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie