Ziua de 15 septembrie, ar putea fi declarata zi libera pentru parinti

 

Un parlamentar de la PPDD vrea ca parintii sa aiba liber în prima zi de scoala pentru a-si putea însoti copiii la festivitatile scolare.

copii cu parinti festivitate scoalaSenatorul Constantin Popa (PPDD) a pregatit un proiect legislativ prin care cere ca ziua în care se deschide anul scolar parintii sa aiba liber pentru a-si putea însoti copii la scoala.

„Este o zi foarte importanta în viata copilor, deschiderea anului scolar, fie ca sunt boboci, fie ca sunt în clasele mai mari. Emotiile sunt aproape aceleasi pentru copii si pentru parinti, iar eu consider ca, cei din urma trebuie sa fie lânga odoarele lor în acele momente. Exista foarte multe cazuri, în care, unii parinti sunt nevoiti sa se învoiasca sau sa îsi ia concediu fara plata, sau mai rau, altii sunt sanctionati de angajatori ca întârzie la munca. Cred ca, toti parintii ar trebui sa fie liberi în aceasta zi, pentru ca sa fie lânga copii lor. Daca guvernantii nu au dorit sa dea nici macar un leu la alocatia copiilor, atunci, ca o mica recompensa, sa dea liber parintilor în aceasta zi”, a declarat senatorul Constantin Popa, citat de sansanews.ro.

Initiativa este inspirata din practica parlamentarilor care pâna acum si-au luat singuri aceasta zi libera pentru a-si putea însoti copiii în prima zi de scoala. rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie