Noua Directie Generala Antifrauda va fi condusa de Petre Dragos Voinescu

 

Prim-procurorul delagat al Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti Remus Adrian Budai si prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Giurgiu Petre Dragos Voinescu vor fi detasati, începând de luni, la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, dupa ce Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea premierului Victor Ponta. Primul a fost membru CSM, iar cel de-al doilea a instrumentat mai multe dosare mediatizate precum cel de santaj al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

petre dragos voinescuAstfel, noua Directie Generala Antifrauda va fi condusa  din pozitia de director general de Petre Dragos Voinescu si de Remus Budai din pozitia de adjunct. Nu este prima data când cei doi lucreaza împreuna, primul fiind pentru o perioada seful celui de-al doilea la Parchetul Tribunalului Bucuresti. Desi nu a instrumentat dosare mediatizate, Petre Dragos Voinescu a condus Parchetul Tribunalului Giurgiu si a fost prim-procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Bucuresti.

În schimb, procurorul Remus Adrian Budai a instrumentat dosare precum cel de santaj al lui Sorin Ovidiu Vîntu, care a si fost condamnat anul trecut pentru l-a amenintat cu moartea pe omul de afaceri Sebastian Ghita. Tot procurorul Remus Adrian Budai a coordonat ancheta în dosarul privind moartea bebelusilor de la maternitatea Giulesti, obtinând primele condamnari în acest caz. Astfel, pe baza dosarului instrumentat de Remus Budai, magistratii Judecatoriei Sectorului 6 au decis, în data de 9 iulie a acestui an, condamnarea asistentei Florentina Cîrstea, pe tura careia s-a produs tragedia, la doi ani si doua luni de închisoare cu executare, si a obligat spitalul sa plateasca o amenda de 400.000 de lei.

Remus Budai a instrumentat si dosarul angajarilor ilegale în MAI, în care fostul sef al Jandarmeriei Olimpiodor Antonescu a fost condamnat în primavara acestui an la trei ani de închisoare cu suspendare, prim-adjunctul sau Nicolaie Rugina a primit un an si jumatate cu suspendare, iar fostul secretar general al MAI Constantin Baci a primit doi ani si jumatate cu suspendare.I.M.puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie