Program de cooperare intre serviciile de procuratura din Romania si Rusia

 

Procurorul general al României, Tiberiu Nitu, si Iurii Ceaika, procuror general al Federatiei Ruse, au semnat un Program de cooperare între Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si Procuratura Generala a Federatiei Ruse pentru anii 2014-2015.

tiberiu nituProgramul este realizat în baza unui protocol încheiat la data de 12 ianuarie 2012 între serviciile de procuratura ale ambelor state.

Evenimentul a avut loc cu prilejul participarii lui Tiberiu Nitu la cea de-a 18-a Conferinta Anuala si Întâlnire Generala a Asociatiei Internationale a Procurorilor, organizata la Moscova în perioada 10-11 septembrie, ce avut ca tema „Procurorul si statul de drept”.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la semnarea programului de cooperare au mai participat Alexander Zvyagintsev, adjunct al procurorului general al Federatiei Ruse, precum si procurori cu functii de conducere.

Tot în cadrul conferintei de la Moscova, Tiberiu Nitu a avut o întâlnire de lucru cu Annemarie Penn-te Strake, membra a Consiliului Procurorilor Generali din Regatul Tarilor de Jos, precum si cu Gerrit Cornelis Haverkate, directorul Biroului de studii penale din Parchetul General al Regatului Tarilor de Jos, cu care a purtat discutii pe marginea Protocolului de cooperare încheiat, în data de 28 decembrie 2012, între cele doua state, precum si referitoare la Memorandumul de întelegere încheiat pe 5 februarie 2013, între Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Procuratura Nationala a Regatului Tarilor de Jos.

Discutiile au vizat intensificarea cooperarii în domeniul fraudelor, al traficului de persoane, prin schimburi de informatii, de experienta, prin realizarea unor stagii de perfectionare a procurorilor români în Regatul Tarilor de Jos.

Lucrarile conferintei au reunit procurori generali si procurori-sefi de parchete din peste 60 de state, precum si reprezentanti ai unor institutii si organizatii internationale.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie