Actiunile Gabriel Resources, in urcare cu 10,6%

 

Actiunile Gabriel Resources au închis joi la Toronto în crestere cu 10,6%, la 83 de centi, dupa ce au urcat cu pâna la 16% în timpul sedintei bursiere, însa compania a pierdut 43% din valoare de la începutul acestei saptamâni.

gabriel-resourcesTitlurile Gabriel au oscilat joi între 71 centi si 87 centi, dupa ce au închis miercuri la 75 centi.

La finalul sedintei de joi, capitalizarea de piata a companiei este de 318,8 milioane dolari canadieni.

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, joi, ca, în cazul în care proiectul Rosia Montana nu va fi adoptat, Gold Corporation poate emite pretentii la despagubiri de 2 miliarde de dolari, care înseamna 550 milioane dolari cheltuieli pe investitii realizate si 1,5 miliarde profitul estimat.

Volumul tranzactionat a fost în continuare peste medie, de 2 milioane de actiuni, însa mai redus fata de rulajele din primele trei sedinte ale saptamânii.

Actiunile Gabriel Resources s-au prabusit luni cu 54%, la 68 centi, cea mai slaba închidere din ultimii 14 ani, dupa ce premierul Ponta a declarat ca solutia pentru proiectul Rosia Montana este respingerea în regim de urgenta în cele doua camere ale Parlamentului.

Declinul a continuat marti, însa titlurile au crescut puternic miercuri, cu 15%.

Cel mai ridicat pret atins vreodata de actiunile Gabriel Resources este de 8,6 dolari canadieni, înregistrat în decembrie 2010.

Gabriel Resources detine aproximativ 80% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation, compania care dezvolta controversatul proiect minier din Muntii Apuseni. Restul titlurilor sunt detinute de stat, prin Minvest Deva. Vlad Popescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie