Il Norcino di Famiglia- de la pasiune la business
Sunt Gianni Silvestrini, sunt originar din Fabriano (în centrul Italiei) si traiesc în România, la Cluj-Napoca, de peste 15 ani. Fabriano este recunoscut pentru traditia sa în producerea hârtiei (este, printre altele, furnizorul principal al hârtiei pe care se tipareste moneda EUR) si pentru numele Ariston. Totodata, Fabriano este renumit si datorita traditiei sale gastronomice veche de secole, mestesugarii artizani în prelucrarea carnii transmitând din tata în fiu secretele bunatatilor specifice zonei.
Dupa sosirea mea în România, aceasta a devenit repede a doua mea casa. Am învatat sa îi apreciez si sa îi iubesc oamenii, locurile, contrastele si esentele. Undeva la rascrucea dintre adaptarea si traiul într-o tara straina, nostalgia si dorul de locurile natale si pasiunea mea dintotdeauna pentru bucatarie si gastronomie, s-a nascut ideea „Il Norcino di Famiglia”. Mestesugul specific mediteraneean de prelucrare si conservare a carnii da nastere unor produse artizanale traditionale rafinate, savuroase si 100% naturale, ce sunt însa greu accesibile prietenilor si cunoscutilor mei din România, primul dintre motive fiind faptul ca nu s-a auzit de ele aici. Îmi doresc din suflet sa corectez aceasta scapare culinaro-geografica si sa aduc la îndemâna fiecaruia savoarea si aromele delicate si îndraznete ale limbajului culinar italian. Îmi amintesc cu drag gustul natural de demult al sadvisului pe care mi-l facea bunica din doua felii de pâine proaspatat si salam sau lonza sau prosciutto, de dinainte de industrializarea productiei alimentare si a supermarketurilor.
Din fericire italienii, dintotdeauna mestesugari perfectionisti si mândrii de roadele muncii lor, au reusit într-o oarecare masura sa îsi salveze si sa îsi protejeze traditiile, permitându-ne sa ne bucuram si azi de ele. Ma refer desigur la specialitati de carne rafinate, produse în mod artizanal dupa retete vechi de secole, cu materie prima aleasa, condimente speciale, toate 100% naturale, si trecute apoi prin procese de uscare si maturare complexe, în care si cel mai mic detaliu este avut în vedere si controlat pentru a garanta obtinerea celui mai bun produs posibil.
Trebuie sa marturisesc ca si în Italia, mestesugarii artizani buni sunt tot mai dificil de gasit, pentru ca supravietuiesc cu greu presiunii industriei alimentare de masa, dar înca ei exista!! Si în ultimii ani a aparut un licar de speranta si pentru ei, odata cu raspândirea curentului SlowFood si cu cresterea gradului de constientizare si autoresponsabilizare a consumatorilor fata de propria alimentatie.
Asadar, daca vrei sa mananci bine, sanatos, gustos si de excelenta calitate, ai ocazia sa gasesti pe www.gianni-silvestrini.ro câteva idei si produse savuroase si surprinzatoare, care îti permit sa te tratezi cu rasfatul culinar pe care îl meriti.
Te astept cu drag si îti doresc pofta buna!
Gianni Silvestrini
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!