Doi hackeri romani, condamnati in SUA pentru frauda informatica

 

Doi hackeri români au fost condamnati miercuri la sapte, respectiv 15 ani de închisoare pentru participare la o vasta retea de fraudare online a datelor bancare, a anuntat Departamentul american al Justitiei, potrivit AFP.

fraude pe netÎn total, aceasta retea a reusit sa fraudeze în Statele Unite mai multe zeci de magazine, dintre care 250 de POS-uri în francize ale lantului de magazine Subway, si sa compromita datele a peste 100.000 de detinatori de carduri, prejudiciul fiind estimat la peste 17,5 milioane de dolari.

Adrian-Tiberiu Oprea, 29 de ani, extradat din România, si Iulian Dolan, 28 de ani, au pledat vinovati de complot, frauda informatica si acces fraudulos într-un sistem securizat. În plus, primul a recunoscut ca a efectuat si transferuri bancare frauduloase.

Potrivit documentelor judiciare citate într-un comunicat al ministerului american, cei doi, împreuna cu un alt compatriot în vârsta de 27 de ani, au piratat între 2009 si 2011 sute de terminale din Statele Unite pentru a înregistra numerele cardurilor de credit ori sumele utilizate de catre clienti, precum si datele asociate apartinând unor cetateni americani.

Sursa amintita precizeaza ca românii condamnati au piratat de la distanta sute de POS-uri din magazine americane, în care datele bancare ale clientilor erau stocate electronic.

Oprea, liderul grupului, si Dolan, principalul sau consilier, mai întâi au folosit internetul pentru a identifica punctele de vânzare vulnerabile, dupa care au intrat în sistemele acestora si au instalat virusi informatici de tip ‘troian’ pentru a prelua controlul asupra acestora.

Ulterior, au transferat electronic datele bancare spre un site de stocare creat de Oprea. Dupa aceea, hackerul a folosit datele furate pentru a face plati sau a transfera diverse sume complicilor în acelasi scop, potrivit comunicatului dat publicitatii de Departamentul de Justitie al SUA.(AS – editor: Alic Mîrza), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie