Razvan Bancescu, directorul ASPA, audiat la Parchetul General in dosarul copilului ucis de cainii maidanezi

 

Directorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu, este audiat miercuri la Parchetul General în dosarul decesului copilului în vârsta de 4 ani, care a fost atacat de câini fara stapân pe un teren de lânga Parcul Tei din Capitala.

Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si JustitieParchetul General a anuntat ca a preluat ancheta în acest caz de la Parchetul Capitalei, motivele fiind complexitatea cauzei si „intensa mediatizare”.

Luni, în jurul orei 12,00, o femeie a sunat la 112 si a spus ca si-a pierdut în parc unul dintre cei doi nepoti, acestia având patru si, respectiv, sase ani. La scurt timp, copilul de sase ani a venit la bunica lui si i-a spus ca fratele sau este încoltit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însa baiatul era fara suflare. La fata locului au venit si politisti de la Sectia 7, care au constatat ca victima nu mai prezenta semne vitale.

Firma de paza care asigura serviciile pentru societatea comerciala SC Laguna Tei SRL, pe spatiul unde a avut loc incidentul, a primit o amenda de 2.000 de lei de la politisti, pentru ca nu avea un plan de paza, iar paznicul a fost sanctionat cu 300 de lei.

ASPA este institutia care se ocupa cu gestionarea câinilor fara stapân de pe raza municipiului Bucuresti, având ca atributii: capturarea, transportul, cazarea, vaccinarea, deparazitarea, sterilizarea si microciparea câinilor fara stapân.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie