iCapitala – competitie pentru desemnarea capitalei europene a inovarii, lansata de Comisia Europeana

 

Comisia Europeana  a lansat, începând cu 3 septembrie 2013, o competitie pentru desemnarea capitalei europene a inovarii  (iCapitala), potrivit unui comunicat.

comisia europeanaCompetitia este deschisa tuturor oraselor cu peste 100 000 de locuitori din statele membre si din tarile care participa la programul-cadru de cercetare al UE, participantii având misiunea de a construi cel mai bun ecosistem al inovarii, capabil sa conecteze sectorul public cu cel privat, sau cetatenii cu autoritatile publice, întreprinderile si mediul academic.

Candidaturile se depun pâna la data de 3 decembrie 2013, iar câstigatorul va fi desemnat în primavara anului 2014 si va primi o suma de 500 000 EUR pe care o va utiliza pentru a-si sustine actiunile.

Máire Geoghegan-Quinn, comisarul european pentru cercetare, inovare si stiinta, a declarat: „Orasele sunt adevarate motoare pentru economia Europei. sapte din zece europeni locuiesc în zone urbane, iar aceste regiuni genereaza doua treimi din PIB-ul UE. Dorim sa încurajam orasele sa-si intensifice eforturile în directia inovarii si sa-si creeze o retea în cadrul careia sa faca schimb de idei pentru viitor.” Adina Elena Oprea, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie