Presedintele Traian Basescu a cerut guvernului emiterea unei ordonante cu privire la cainii maidanezi

 

Presedintele Traian Basescu a cerut guvernului sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa stabileasca un termen de adoptie pentru câinii fara stapân, dupa expirarerea caruia cei neadoptati sa fie eutanasiati. Reactia sefului statului vine la o zi dupa ce un copil de patru ani din Bucuresti a fost omorât de cainii comunitari.

traian basescu cu drapel in spate„Fac apel la Guvern – pentru ca administratiile locale sunt cu mâinile legate de legislatia în vigoare – sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa stabileasca un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini sa ia câinii maidanezi acasa, sa-i puna în tarcul lor, dupa care cei care nu au fost adoptati sa fie imediat eutanasiati”, a propus Basescu în calitate de „cetatean si fost primar”.

O astfel de solutie s-ar lovi însa de o decizie mai veche a Curtii Constitutionale care a declarat eutanasierea neconstitutionala.

„Castrarea câinelui nu-i scoate dintii”

Basescu sustine însa ca protectia oamenilor trebuie sa primeze. „Teoria lasarii lor tot pe strada, uitându-se ca si oamenii si copiii trebuie sa se simta în siguranta pe strazi, aceasta solutie s-a dovedit un esec. Nu trebuie sabuie sa mai asteptam sa moara un copil nevinovat. Guvernul sa emita o ordonanta de urgenta sa se dea un termen pentru adoptarea câinilor fara stapân. Nu putem pune câinii mai presus de oameni, mai presus de un copil care se duce sa se joace cu el ca asa vazut el în desenele animate. Cazul de ieri al copilului nu ne mai lasa sa asteptam la mâna demagogilor”, crede presedintele.

Dupa mai bine de 10 ani de când a dispus, din fotoliul de Primar al Capitalei, eutanasierea tuturor câinilor pe care hingherii i-au putut captura în Bucuresti, Traian Basescu sustine ca varianta castrarii este perdanta. „Povestea cu castrarea câinilor poate dura 10-12 ani, nu stiu cât traiesc câinii, e o solutie pe termen lung. Castrarea câinelui nu-i scoate dintii. Câinele ramâne si musca. Spun eu, ca om care de mic am trait cu un câine în curte. Ca fost primar nu pot sa nu spun ce cred. Trebuie sa renuntam în a ne declara iubitori de câini dar nu îi luam pe lânga casa”, a spus Basescu, cu argumentul ca numai anul trecut au fost 16.000 de bucuresteni muscati de câinii maidanezi. Clarice Dinu, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie