A intrat in vigoare un nou Regulament privind produsele biocide

 

Comisia Europeana informeaza ca, începând cu 1 septembrie 2013, a intrat în vigoare un nou Regulament privind produsele biocide (UE) nr. 528/2012, aceasta schimbare determinând o crestere semnificativa a sigurantei si simplificarea procedurii de autorizare a acestor produse utilizate si introduse pe piata UE.

comisia europeanaCe sunt biocidele?  Biocidele sunt produse chimice utilizate în scopul eliminarii organismelor daunatoare, precum parazitii si microorganismele nocive, iar folosirea acestora asigura un nivel ridicat de protectie a mediului, contribuind în acelasi timp la reducerea numarului de teste pe animale.

Janez Potocnik, comisarul pentru mediu, a declarat: „Acest regulament reprezinta înca un pas prin care se garanteaza ca în UE sunt puse la dispozitie pe piata numai produse sigure si autorizate. Societatile vor avea de câstigat de pe urma simplificarii procedurilor de autorizare, asigurându-se în acelasi timp un nivel ridicat de protectie a mediului pentru cetateni.” Adina Elena Oprea, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie