Remus Borza considera ca acuzatiile care i se aduc, reprezinta o grava eroare judiciara

 

Presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, confirma faptul ca a fost pus sub urmarire penala pentru infractiunea de conflict de interese, însa considera ca aceste acuzatii reprezinta o grava eroare judiciara, întrucât el nu îndeplineste o functie publica.

Remus Borza‘Confirm informatiile aparute în spatiul public, potrivit carora pe 8 iulie s-a început urmarirea penala împotriva mea, pentru infractiunea de conflict de interese, informatie care mi-a fost adusa la cunostinta la data de 22 iulie. Consider ca aceasta acuzatie este o grava eroare judiciara, care sper sa fie remediata de procurorul ierarhic superior sau de instanta’, a declarat Borza, joi, într-o conferinta de presa.

Potrivit rezolutiei de începere a urmaririi penale întocmite pe 8 iulie, procurorii îl acuza pe Remus Borza ca, în perioada când era administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, a directionat catre societatea sa de avocatura contracte de asistenta juridica, platite de Hidroelectrica.

În replica, Borza sustine ca a încredintat firmei sale apararea casei de avocatura Euro Insol, nu a Hidroelectrica, în 75 de contestatii depuse la intrarea în insolventa a Hidroelectrica.

El a afirmat ca de un conflict de interese poate fi acuzata doar o persoana ce exercita o functie publica.

‘În calitate de avocat, nu sunt si nu pot fi asimilat unei functii publice sau unui demnitar public’, a mai spus Borza.

El a admis faptul ca firma pe care o reprezinta a încasat 100.000 de euro în urma acestor procese, însa sustine ca miza celor 75 de contestatii s-a ridicat la 450 de milioane de euro.

‘Faptul ca am câstigat toate cele 75 de procese într-un timp record, 6 luni, este dovada vie ca avocatii si-au îndeplinit cu obiectivitate atributiile si au urmarit interesul public, ce urmarea solutionarea acestor contestatii, de care era legata iesirea Hidroelectrica din insolventa’, a completat oficialul Hidroelectrica.

El a adaugat ca decizia ca Hidroelectrica sa fie reprezentata de casa sa de avocatura în instanta a fost luata de Adunarea Creditorilor în octombrie 2012.

Remus Borza, fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în prezent presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei, a fost pus sub urmarire penala de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, pentru savârsirea infractiunii de conflict de interese, conform Parchetului Curtii de Apel Bucuresti.

Hidroelectrica a intrat în insolventa pe 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii si cu pierderi de 350 milioane de lei dupa primul semestru al anului 2012, iar administrator judiciar al companiei a fost desemnata firma Euro Insol, detinuta de Remus Borza. Termenul de iesire din insolventa a companiei a fost 26 iunie, când Tribunalul Bucuresti a confirmat ca s-a realizat la timp acest demers.(AS – autor: Florentina Cioaca, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie