Carrefour Romania a ramas fara director general

 

François Melchior de Polignac a plecat de la conducerea Carrefour din România si din grup, dupa doi ani de la numirea sa în functie.

carrefourFiliala din România a grupului de retail francez Carrefour a ramas de putin timp fara director general. François Melchior de Polignac (40 de ani), numit pe aceasta pozitie în mai 2011, a parasit compania, dar si grupul, dupa cum au confirmat pentru ECONOMICA.NET oficialii Carrefour. Compania nu a anuntat înca motivul plecarii si care va fi înlocuitorul lui Polignac, care a lucrat în grupul Carrefour din iunie 2003.

Francois-Melchior De Polignac l-a înlocuit în urma cu peste doi ani pe Patrice Lespganol, care a preluat conducerea Carrefour Grecia. În mandatul sau, compania s-a extins agresiv pe plan local, ajungând de la 35 de magazine în 2011 la aproape 70 în momentul de fata. De asemenea, Polignac este „responsabil” de aparitia lantului de magazine de proximitate Carrefour Express, pe care retailerul îl dezvolta cu diversi parteneri locali, care au preluat franciza., dar si de primul „hipermarket  online” din România.

Tot în timpul conducerii lui Polignac în România, dar si la nivel mondial au aparut o multitudine de zvonuri potrivit carora grupul ar dori sa renunte la operatiunile din România. De asemenea, din ianuarie 2012, Polignac a trebuit sa lucreze cu un nou manager general al grupului, Georges Plassat, seful retailerului francez Vivarte, cunoscut si ca „omul de la curatenie” . Acesta din urma i-a luat locul lui Lars Olofsson la conducerea Carrefour.

Polignac si-a început cariera la L’Oreal ca financial controler, dupa care a lucrat în consultanta. A intrat în grupul Carrefour în iunie 2003, pe pozitia de director de hipermarket. economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie