Reducerea TVA-ului la paine si produse de panificatie – Norme de aplicare

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 543 din data de 28 august 2013 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice si ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 1436/852/2013 privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru paine si specialitati de panificatie.

paineActul normativ clarifica unii termeni din cuprinsul art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, potrivit caruia pentru paine si produsele de panificatie  se aplica cota redusa de TVA de 9%.

Astfel, prin paine se intelege produsul preparat dintr-un aluat obtinut din diferite sortimente de faina, utilizate in amestec ori singure, cu sau fara alte ingrediente, framantat cu apa, afanat prin fermentatia drojdiei si precopt/copt, inclusiv in stare congelata, dar la care nu s-au adaugat miere, oua, branza sau fructe si care are un continut de zahar in substanta uscata de maximum 5% din greutate si grasimi in substanta uscata de maximum 5% din greutate.

Prin cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071, se intelege produsele de panificatie care au compozitia painii.

Produsele de mai sus, cu umplutura de orice fel nu se incadreaza in categoria produselor de panificatie prevazute la art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Codul fiscal.

Covrigii se incadreaza in prevederile art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Codul fiscal, indiferent de gramaj si indiferent daca sunt sau nu afanati prin fermentatia drojdiei. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie