Ramona Manescu a preluat portofoliul Ministerului Transporturilor. Privatizarea CFR Marfa, prima pe agenda de lucru

 

Premierul Victor Ponta i-a cerut noului ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, sa îl cheme, luni, pe câstigatorul licitatiei de privatizare a CFR Marfa si sa semneze contractul de vânzare, adaugând ca, daca acesta „nu da banii”, va fi numit un manager privat, iar licitatia va fi reluata.

ramona manescuÎn cazul reluarii licitatiei, termenele vor fi mult mai extinse si mai rezonabile decât la prima licitatie, derulata în conditiile si termenele negociate cu Fondul Monetar International, a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, prezent la sediul ministerului pentru ceremonia de predare-primire a portofoliului catre Ramona Manescu.

Hotarârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa prin vânzarea a 51% din actiuni catre GFR, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicata în urma cu doua saptamâni în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzactiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii în vigoare a actului normativ, respectiv jumatatea lunii octombrie.

GFR a fost declarat câstigator în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie