Adrian Nastase, Florin Costiniu si Catalin Voicu ar putea fi exclusi din Baroul Bucuresti, pentru ca au primit condamnari definitive pentru coruptie

 

Avocatii Adrian Nastase, Catalin Voicu si Florin Costiniu ar putea fi exclusi, marti, din Baroul Bucuresti, pentru ca au primit condamnari definitive pentru coruptie, relateaza Mediafax.

baroul bucurestiDecanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, a declarat ca, în sedinta de marti a Consiliului, va fi cvorumul necesar pentru fi discutata excluderea din profesie a avocatilor Adrian Nastase, Catalin Voicu si Florin Costiniu, ca urmare a condamnarilor definitive pentru coruptie.

Avocatul Ion Ilie Iordachescu a spus ca, având cvorumul necesar, marti se va putea lua o decizie cu privire la excluderea din Baroul Bucuresti a lui Adrian Nastase, a fostului sef al Sectiei civile a Înaltei Curti de Casatie si Justitie Florin Costiniu, dar si a fostului senator Catalin Voicu.

Iordachescu a precizat ca sedinta în care va fi luata în discutie excluderea celor trei din Barou începe la ora 12.00. Decanul Baroului Bucuresti a adaugat ca cei trei nu pot participa la sedinta.

Excluderea celor trei din Baroul Bucuresti trebuia discutata pe 13 august, însa atunci nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru a fi luata o decizie.

În 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calitatii”, în care a fost acuzat în legatura cu strângerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, când a candidat pentru Presedintie din partea PSD. În 18 martie, Adrian Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

Citeste articolul integral pe romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie