Metodologia de aplicare a apostilei si metodologia privind comunicarea actelor de procedura au fost aprobate de UNNPR

 

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a probat joi, 22 august 2013, Regulamentul privind metodologia de aplicare a apostilei sau a supralegalizarii de catre Camera Notarilor Publici pe actele notariale, precum si Metodologia privind citarea, notificarea si comunicarea actelor de procedura in materie notariala.

Uniunea Nationala a Notarilor PubliciIn Monitorul oficial nr. 531 din 22 august 2013 a fost publicata Hotararea UNNPR nr. 75 pentru aprobarea Regulamentului privind  metodologia de aplicare a apostilei sau a supralegalizarii de catre Camera Notarilor Publici pe actele notariale.

In Monitorul Oficial nr. 531 din 22 august 2013 a fost publicata Hotararea UNNPR nr. 76 pentru aprobarea Metodologiei privind citarea, notificarea si comunicarea actelor de procedura in materie notariala.

In ceea ce priveste metodologia, aceasta cuprinde dispozitii privitoare la cuprinsul citatiei si modul de inmanare al acesteia, modalitatile de comunicare, dovada inmanarii, dar si rolul notarilor in aceasta procedura.

Metodologia cuprinde 4 anexe reprezentand tipul de citatie, procesul-verbal de inmanare si continututl comunicarii reglementat la art. 2 alin. (1) lit. a) din metodologie.

In cuprinsul regulamentului se regasesc prevederi in legatura cu organizarea birourilor apostila si supralegalizare, procedura aplicarii apostilei, procedura supralegalizarii, controlul activitatii de apostilare si supralegalizare si arhivarea si evidentele camerelor. Ana-Maria Maruntel, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie