Cel mai mare producator de oua din Romania „Agrimon”, a intrat in insolventa

 

Firma „Agrimon” din judetul Braila, cel mai mare producator de oua din tara noastra, a intrat în insolventa la cererea companiei.

agrimonCompania va beneficia astfel de protectie legala în fata executarilor silite ale creditorilor. Societatea „Tanasa si Asociatii SPRL Bucuresti” a fost numita administrator judicar al Agrimon urmând sa preia gestionarea afacerii sa întocmeasca lista creditorilor si sa supuna votului acestora un plan de redresare a producatorului de oua. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a demarat anterior procedura de executare silita pentru datorii la bugetul de stat în valoare de 150.000 de lei.

Agrimon a suferit schimbari dramatice în evolutia profitul din 2009-când a obtinut aproape 2,4 milioane euro la cotatia de acum, si pâna anul trecut- când profitul înregisitrat a fost sub 15.000 de euro la o cifra de afaceri de 103 milioane de lei.

Compania înfiintata în 1999 cu capital majoritar italian, a introdus de la începutul activitatii tehnologia europeana pentru alinierea la standardele Uniunii Europene, fiind exportator în Uniunea Europeana de oua pentru consum. Fermele pe care le detine în judetul Braila produc aproximativ 300 de milioane de oua anual ce sunt vândute ca produs proaspat sau sunt transfomate în ingrediente pentru produsele procesate. Ouale proaspete sunt vândute în retele mari de supermarketuri din România, precum Kaufland, Billa, Penny, Metro si Selgros. Cele destinate procesarii sunt exportate în Germania, Franta, Italia, Japonia si Rusia. F.A. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie