Top 10 tari de vizitat

 

Ce trebuie sa ia în considerare turistii în alegerea unei destinatii de vacanta? Sunt tari unde merita sa cheltuim chiar si ultimii bani? Un ghid turistic anual ne ajuta sa ne hotâram mai usor, luând o decizie înteleapta, scrie BBC Travel.

top 10O organizatie non-profit din San Francisco, Ethical Traveler publica anual, înca din 2006 ghidul turistic “World’s Best Ethical Destinations” în care sunt prezentate tari în curs de dezvoltare însa cu potential turistic.

“În loc sa pedepsim tarile pentru lucrurile rele pe care le fac, încercam sa le recompensam pe cele care fac eforturi pentru dezvoltarea lor”, a spus Jeff Greenwald, director executiv al Ehtical Traveler.

Iar turistii pot de asemenea sa “recompenseze” aceste tari, alegându-le drept destinatii pentru vacantele lor, investind timp si bani în aceste locuri.

Care sunt însa tarile câstigatoare? Cele 10 tari incluse în clasamentul „World’s Best Ethical Destinations” sunt Barbados, Capul Verde, Costa Rica, Ghana, Lituania, Letonia, Mauritius, Palau, Samoa si Uruguay. Aceste zece tari au obtinut cele mai mari punctaje pentru trei segmente principale: bunastare sociala, protejarea mediului înconjurator si drepturile umane.

Greenwald a explicat ca tarile trebuie sa aiba o infrastructura de turism dezvoltata pentru a fi pe lista, însa organizatia promoveaza si unele tari mai putin dezvoltate care pot deveni astfel un model pentru alte state din lume. Letonia a obtinut punctaje ridicate pentru eforturile pe care le face pentru protejarea mediului înconjurator iar parcurile si rezervatiile naturale, printre care si Gauja National Park, fac din aceasta tara destinatia ideala pentru pasionatii de canou, ciclism sau pentru cataratorii pe munte.

Turistii sunt îndemnati în ghidul “World’s Best Ethical Destinatios” sa viziteze astfel aceste tari si sa-si cheltuie banii în hotelurile si restaurantele antreprenorilor locali, astfel încât banii lor sa ramâna în tara respectiva si sa contribuie la dezvoltarea economica si turistica a zonei. Catalina Butan, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie