Aurel Pana, directorul general adjunct al APIA, ramane in arest preventiv

 

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins vineri recursul directorului general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Aurel Pana, la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru luare de mita si trafic de influenta, astfel ca acesta va ramâne în arest preventiv.

aurel panaAlaturi de recursul lui Pana, CAB a respins vineri si recursul lui Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, arestat preventiv în acelasi dosar.

Aurel Pana a fost arestat pe 14 august pentru 29 de zile în urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, el fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mita si trafic de influenta.

Potrivit DNA, în perioada mai – august, Aurel Pana, care îndeplinea si functia de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, a conditionat atribuirea contractelor de achizitie de ulei unei anumite societati comerciale de primirea unui comision de 10% din valoarea contractelor, precum si de externalizarea serviciilor de transport catre o anumita societate recomandata de el.

„Valoarea contractelor de achizitie publica este de aproximativ 16 milioane euro. Învinuitul Aurel Pana a pretins de la reprezentantul societatii comerciale care depusese oferte la licitatia organizata de APIA comisionul reprezentând circa 5.200.000 lei (1.200.000 euro) atât în mod direct, cât si prin intermediul învinuitului Voinea. Potrivit unei întelegeri cu Aurel Pana, pentru disimularea foloaselor necuvenite pretinse, învinuitul Voinea a pretins încheierea unor contracte având ca obiect servicii de transport si servicii de consultanta în valoare de circa 5.200.000 lei (valoarea comisionului pretins). Platile urmau a fi efectuate în baza unor operatiuni fictive”, preciza DNA.

În 29 iulie, a fost semnat un contract de lucrari prin care SC Evalserv SRL, societate la care învinuitul Voinea este director, urma sa primeasca de la societatea câstigatoare a licitatiei organizate de APIA suma de 516.871 lei la care se adauga TVA 124.049,04 lei. Contractul reprezinta doar o modalitate de disimulare a foloaselor necuvenite pretinse.

Ulterior, în 7 august, pe fondul presiunilor exercitate de învinuitii Voinea si Pana, reprezentantul societatii câstigatoare a licitatiei a semnat contractul prin care externaliza serviciile de transport catre societatea recomandata de directorul adjunct APIA.(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie