Fonduri suplimentare pentru Prima Casa, destinate cumpararii de locuinte prin ANL

 

Guvernantii au alocat un plafon suplimentar pentru programul “Prima Casa”, in valoare de 200 de milioane de lei, pe langa cel de un miliard de lei aprobat recent, precizeaza un act normativ care a intrat in vigoare joi. Noul plafon va fi destinat exclusiv celor care cumpara locuinte contruite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

anlPlafonul pentru programul “Prima Casa” a fost suplimentat recent, prin HG nr. 565/2013 pentru modificarea si completarea Anexelor nr.1 si nr.2 ale Hotararii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casa”, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 498, din 7 august 2013.

Potrivit acestui act normativ, s-a alocat un plafon suplimentar de garantii de 1 miliard lei, din care 300 de milioane de lei sunt destinate achizitiei de locuinte construite de ANL. De asemenea, garantiile se vor acorda si se vor plati numai in moneda nationala.

Desi din plafonul deja aprobat, 300 de milioane de lei sunt rezervate pentru cei care intentioneaza sa cumpere locuinte construite de ANL, guvernantii au majorat suma destinata achizitiei de locuinte prin ANL, printr-un act normativ care a intrat in vigoare joi.

Potrivit HG nr. 615/2013, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 531 din 22 august 2013, pe langa plafonul de 1 miliard de lei s-a alocat un plafon suplimentar al garantiilor de 200 de milioane de lei, destinat exclusiv pentru garantarea finantarii achizitiei de locuinte construite de ANL.

Ca urmare a intrarii in vigoare a noilor dispozitii, suma pentru garantiile oferite pentru cumpararea de locuinte prin ANL a ajuns la 500 de milioane de lei, iar plafonul total alocat pentru programul “Prima Casa” a crescut la 1,2 miliarde de lei. Elena Voinea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie