Mai putin de 10% dintre locuintele inchiriate au certificat energetic

 

Cu toate ca sunt obligati sa obtina un certificat energetic pentru locuintele pe care doresc sa le închirieze, în prezent nici macar 10% dintre proprietarii care se afla în aceasta situatie nu au obtinut certificatul, potrivit unei analize Imobiliare.NET.

certificat performanta energetica cladiriÎn toamna, circa 100.000 de studenti vor începe sau vor reveni la studiile din cadrul învatamântului superior din Bucuresti, dintre acestia circa 30% vor sta în camine, alti 20% deja locuiesc în Capitala, iar ceilalti 50% vor fi nevoiti sa devina chiriasi, scrie în analiza citata.

„În aceasta toamna, noutatea de pe piata închirierilor este obligativitatea detinerii unui certificat energetic. În urma consultarii certificatului energetic, clientul poate obtine mai multe informatii în ceea ce priveste un consum specific al cladirii, dar si al apartamentului de care este interesat. Aceste certificate sunt foarte utile chiriasilor care se pot interesa astfel de factura la întretinere”, a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

Costul obtinerii unui certificat energetic variaza între 100 si 400 de euro. Acesta indica clasa energetica în care se încadreaza apartamentele pe care acestia vor sa le închirieze.

Un apartament este încadrat într-o anumita clasa energetica (A,B,C sau D; în clasa A încadrându-se locuintele care au cel mai mic consum energetic) în functie de câteva criterii: calitatea geamurilor, existenta anveloparii pe exterior sau interior a blocului, existenta repartitoarelor de caldura sau a temporizatoarelor de curent electric în bloc, mai scrie în analiza citata.

Potrivit analizei Imobiliare.NET, din numarul total de oferte de închiriere care mentioneaza clasa energetica a locuintei, cele mai multe apartamente sunt încadrate în clasa energetica A, iar pentru clasele energetice C si D nu exista oferte. Raluca Florescu, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie