Lista oficiala CSM: Livia Stanciu, singurul candidat pentru sefia ÎCCJ, iar patru judecatori candideaza pentru functiile de vicepresedinte

 

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, joi, lista cu judecatorii care s-au înscris pentru functiile de conducere de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, actualul presedinte al ÎCCJ, fiind singurul candidat pentru sefia Instantei Supreme.

stanciu-liviaPotrivit site-ului CSM, pentru cele doua functii de vicepresedinte al ÎCCJ s-au înscris patru judecatori, respectiv Rodica Aida Popa, care în prezent ocupa aceasta functie, Iulian Dragomir, Nela Petrisor si Cristina Tarcea.

Pentru functia de presedinte al Sectiei I Civile a ÎCCJ este o singura candidatura, cea a Laviniei Curelea.

De asemenea, CSM a publicat si proiectele de management ale candidatilor.

În 21 iunie, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul estimativ pentru procedura de ocupare a functiilor de conducere vacante de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, perioada de depunere a candidaturilor fiind 17 iulie – 19 august, iar de analizare a acestora – 9 – 10 septembrie.

Potrivit calendarului, în perioada 19 august – 4 septembrie va avea loc verificarea de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a judecatorilor care si-au depus candidatura, daca au facut parte din serviciile de informatii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea si comunicarea rezultatului verificarii.

În perioada 19 august – 4 septembrie va avea loc verificarea de catre Directia resurse umane si organizare a înscrisurilor depuse la dosarele de candidatura si solicitarea completarii acestora, dupa caz; între 4 si 6 septembrie se va elabora Nota Directiei resurse umane si se va organizare prezentarea candidaturilor si a documentelor atasate în sustinerea acestora.

În intervalul 9 – 10 septembrie se vor analiza candidaturile de catre Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii si se vor formula propuneri de numire în functiile de conducere vacante de la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

În septembrie expira mandatul presedintelui ÎCCJ, Livia Stanciu, si al vicepresedintelui Rodica Aida Popa, ambele numite în functii în urma cu trei ani de presedintele Traian Basescu.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie