Inspectorul Compartimentului Inspectie Lucrari Constructii Arges, trimis in judecata de procurorii DNA

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Pitesti au dispus trimiterea în judecata, în stare de arest preventiv, a lui Amelian Dumitru, inspector în cadrul Compartimentului Control si Inspectie pentru Calitatea Lucrarilor de Constructii Arges, acuzat de luare de mita, în forma continuata.

DNAPotrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în perioada iulie-august, inculpatul Dumitru, în calitate de inspector în cadrul Compartimentului Control si Inspectie pentru Calitatea Lucrarilor de Constructii Arges, institutie aflata în subordinea Inspectoratului de Stat în Constructii, a pretins, în mod injust, de la reprezentantul unei societati comerciale cu obiect de activitate constructiile civile (denuntator în cauza), suma de 1.500 lei si efectuarea unor lucrari de constructii în valoare de 200 lei.

„Sumele de bani si serviciile au fost pretinse cu titlu de mita pentru a aplica firmei denuntatorului o amenda contraventionala în cuantum mai mic având în vedere ca, fiind în exercitarea atributiilor de serviciu, a constatat ca acesta efectuase o lucrare fara a avea autorizatie de constructie. În 30 iulie, Amelian Dumitru a primit suma de 500 lei, la data de 1 august a primit folosul material necuvenit, iar la data de 2 august 2013, a primit de la denuntator diferenta de 1.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante”, se arata în comunicat.

În 3 august, la cererea procurorilor, Tribunalul Arges a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a inculpatului.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul DGA si din cadrul SIPI Arges.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Arges.(AS-autor: Madalina Cochinescu, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie