Deloitte Romania: Banci si firme de asigurari din Romania in topul pentru Europa Centrala

 

În doua clasamente regionale separate ale primelor 50 de banci, respectiv 50 de firme de asigurari din regiune, România figureaza cu cinci banci (fata de doua, anul trecut) si cinci firme de asigurare (similar cu 2011), transmite Deloitte România, cu ocazia lansarii noii editii TOP 500 pentru Europa Centrala.

Oana Petrescu

Anul 2011 a reprezentat pentru întreaga piata financiara din România un an de inflexiune, în care bancile si companiile de leasing si asigurari au trebuit sa-si ajusteze major strategiile si au început un proces de re-aliniere interna la noile realitati de crestere limitata, austeritate si reglementare stricta. În acest context, ne bucuram sa constatam ca alte trei banci românesti au intrat în premiera în top-ul primelor 50 de banci din regiune – alaturându-se  celor 2 deja existente în clasament, care si-au crescut sau mentinut pozitiile”, arata Oana Petrescu, Partener coordonator al diviziei de Consultanta a Deloitte în România.

Bancile aflate in top 50 sunt :BCR (8), BRD (15), Banca Transilvania (42), CEC Bank (44) si Raiffaisen Bank (46).

Firmele romanesti de asigurare care in topul pentru Europa centrala sunt: Astra Asigurarim (34), Allianz-Tiriac (40), Omniasig (44), Groupama (46)si Asirom (48).

Andreea Pandelea, Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie