Livia Stanciu candideaza pentru un nou mandat la sefia ICCJ – surse judiciare

 

Presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, candideaza pentru un nou mandat la conducerea instantei supreme, iar Aida Popa si Iulian Dragomir s-ar numara printre candidatii pentru functia de vicepresedinte al ÎCCJ, potrivit unor surse judiciare.

Livia StanciuSursele citate au precizat ca Livia Stanciu si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al ÎCCJ, iar pentru cele doua functii de vicepresedinte – Aida Popa, în prezent vicepresedinte al ÎCCJ, Iulian Dragomir, Nela Petrisor si Cristina Tarcea.

Potrivit surselor, functia de presedinte al Sectiei I civila este vizata de Lavinia Curelea.

În 21 iunie, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul estimativ pentru procedura de ocupare a functiilor de conducere vacante de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, perioada de depunere a candidaturilor fiind 17 iulie – 19 august, iar de analizare a acestora – 9 – 10 septembrie.

Potrivit calendarului, în perioada 19 august – 4 septembrie va avea loc verificarea de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a judecatorilor care si-au depus candidatura, daca au facut parte din serviciile de informatii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea, si comunicarea rezultatului verificarii.

Pe 22 august se vor publica pe site proiectele de candidatura. În perioada 19 august – 4 septembrie va avea loc verificarea de catre Directia resurse umane si organizare a înscrisurilor depuse la dosarele de candidatura si solicitarea completarii acestora, dupa caz; între 4 si 6 septembrie se va elabora Nota Directiei resurse umane si se va organizare prezentarea candidaturilor si a documentelor atasate în sustinerea acestora.

În intervalul 9 – 10 septembrie se vor analiza candidaturile de catre Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii si se vor formula propuneri de numire în functiile de conducere vacante de la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

În septembrie, expira mandatul presedintelui ÎCCJ, Livia Stanciu, si al vicepresedintelui Rodica Aida Popa, ambele numite în functii în urma cu trei ani de presedintele Traian Basescu.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie