Primaria Bucuresti anunta ca va realiza o statie de alimentare a masinilor electrice

 

Prima statie de alimentare a vehiculelor electrice din Capitala destinate transportului public si privat va fi realizata, în cadrul unui proiect pilot demarat de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), printr-un parteneriat cu un investitor care va suporta costurile aferente.

masina electricaMunicipalitatea bucuresteana precizeaza, într-un comunicat remis luni agentiei MEDIAFAX, ca doreste si sustine promovarea transportului cu vehicule electrice, date fiind consecintele benefice pentru calitatea mediului din Capitala.

Astfel, PMB a demarat un proiect pilot privind realizarea primei statii de alimentare a vehiculelor electrice destinate transportului public si privat.

Statia va fi realizata în cadrul unui parteneriat prin care investitorul va suporta costurile de realizare a acesteia, iar municipalitatea va pune la dispozitie, într-o parcare publica, amplasamentul pentru realizarea acesteia, se precizeaza în comunicat.

„În urma experientei acumulate în urma acestui proiect pilot, municipalitatea va demara un proiect mai amplu privind stimularea vehiculelor electrice în Capitala, în special a vehiculelor taxi, pe principiul utilizarii la capacitate maxima a investitiilor private”, mai arata PMB.

Municipalitatea argumenteaza aceste demersuri prin faptul ca „în aproape toate marile capitale se pune problema realizarii unei flote de masini ecologice, în special pentru transportul urban, fiind avute în vedere inclusiv vehiculele pentru transport in regim de taxi”.

„În acest sens, reamintim ca vehiculele taxi sunt detinute de catre operatori, în baza unei investitii proprii a acestora, si, în nicio situatie, acestea nu sunt achizitionate de catre autoritatea locala”, mai arata PMB.

Precizarile pe acest subiect, explica PMB, sunt facute în urma unor informatii aparute în presa privind o intentie a municipalitatii de a achizitiona vehicule pentru transport public electrice. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie