România si Japonia au semnat la Bucuresti o declaratie comuna de cooperare intre ministerele de justitie

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si omologul sau nipon, Sadakazu Tanigaki, au semnat luni o Declaratie comuna de cooperare între cele doua ministere.

ministerul justitiei1Potrivit unui comunicat al MJ transmis luni AGERPRES, Robert Cazanciuc a primit, luni, la sediul ministerului, vizita unei delegatii din Japonia, conduse de Sadakazu Tanigaki, ministrul nipon al justitiei.

„În istoria relatiilor bilaterale, în domeniul justitiei, este prima vizita a unui ministru nipon, care se înscrie în cadrul politicii generale a celor doua tari de a intensifica cooperarea în arii de interes reciproc. Temele de discutie abordate au fost: organizarea si reforma sistemului judiciar, administrarea penitenciarelor, precum si organizarea sistemului de probatiune în România”, se arata în comunicat.

Prezenta în România a delegatiei nipone a constituit un prilej pentru semnarea de catre cei doi ministri a unei Declaratii comune de cooperare.

În cadrul vizitei, delegatia va avea o întâlnire si la Ministerul Afacerilor Externe, iar programul va mai cuprinde vizitarea a doua penitenciare si a unui atelier de munca în folosul comunitatii.

Vizita delegatiei nipone în România se înscrie în cadrul unui turneu european, care va mai cuprinde si Republica Franceza.(AS – autor:Madalina Cochinescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie