Prognozele pentru cresterea economica au fost urcate de analisti spre 2,5-3%

 

O serie de analisti au început sa-si îm­bunatateasca estimarile privind cres­terea economica din acest an spre 2,5-3%, având în vedere anul agricol bun si continuarea performantei exporturilor.

Om cu grafic crescatorO conturare mai clara a noilor prog­noze vom vedea probabil dupa 4 sep­tem­brie, data la care Institutul de Statis­tica urmeaza sa anunte evolutia princi­pa­lelor componente ale PIB în prima jumatate a anului.

La începutul anului majoritatea prog­­­­nozelor de crestere economica pen­­­­tru 2013 erau cuprinse în inter­valul 0,5-1,6%, iar ulterior au aparut o se­rie de îm­bunatatiri ale estimarilor spre 2 – 2,2%, în urma semnalelor de revigorare a economiei. De la agricultura vestile sunt pozi­tive pâna acum. Însa, agricul­tu­ra foar­t­e bu­na „mascheaza“ o perfor­man­­ta sem­­ni­ficativ mai slaba a econo­miei în 2013 fata de 2012, dupa cum sustin unii analisti.

„Pentru întreg anul 2013 ne astep­tam la o crestere economica de 2,5-3% în contextul în care productia agri­cola pare a fi foarte buna. Însa, ac­ti­vitatea eco­no­mica în celelalte sec­toare eco­no­mice va încetini semni­fica­tiv fata de 2012 (la circa 1,5% în 2013 fata de 2,2% în 2012), anti­ci­peaza Ionut Dumitru, economistul-sef al Raiffeisen Bank. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie