Fostii proprietari ai Nova Brasilia si Primola revin pe piata cafelei

 

Un raport recent pe piata cafelei, furnizat la solicitarea ZF de catre Registrul Comertului, a readus în prim-plan compania Supreme Imex a fratilor Jihad si Johhny Jabra drept una dintre cele mai mari fabrici de cafea din România raportat la numarul de salariati, într-o industrie dominata de importuri.

cafeaAstfel, cu doar 80 de salariati si afaceri de 1,8 mil. euro, Supreme Imex se afla pe locul patru între marii angajatori din industria cafelei, dupa Strauss România (producatorul Doncafé), compania Alka Co, care are în portofoliu marca de cafea Mocca si producatorul Cafea Fortuna, companie detinuta de un antreprenor român.

Piata cafelei, evaluata la circa 350-380 de mil. euro, este dominata de importuri, branduri precum Jacobs, Tchibo sau Nescafé fiind importate.

Nici cafeaua Nova Brasilia, brandul creat de fratii Jabra si vândut în 2001 catre Kraft Foods (Mondelez România în prezent), nu mai este produsa într-o fabrica româneasca.

„Din luna mai a acestui an cafeaua Nova Brasilia se produce în Bulgaria“, a declarat pentru ZF Doina Cavache, corporate affairs manager al Mondelez România.  Madalina Panaete, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie