Judecatoarea Veronica Cîrstoiu si fiul ei Florin Cergan, vor fi cercetati in continuare in arest

 

Instanta suprema a decis ca judecatoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, si fiul ei Florin Cergan sa fie cercetati în continuare în arest, în dosarul în care sunt acuzati ca au luat mita pentru a interveni în solutionarea unor dosare, printre care si cel al lui Dinel Staicu.

Veronica Cîrstoiu, Florin CerganÎnalta Curte de Casatie si Justitie a judecat miercuri, recursul formulat de judecatoarea Veronica Cîrstoiu si de Florin Cergan împotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care s-a admis propunerea de arestare preventiva a lor, formulata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Instanta suprema a respins recursurile celor doi si a dispus cercetarea acestora în arest preventiv, decizia fiind definitiva.

Atât judecatoarea Veronica Cîrstoiu, cât si fiul acesteia au refuzat sa faca declaratii în fata instantei supreme. Avocata Veronicai Cîrstoiu a declarat ca aceasta nu a putut sa dea declaratii în fata instantei, de jena.

„Nu ati realizat ca a avut ochii în lacrimi, ca emotia puternica, fundamentata de jena, rusinea sa-i spunem asa, pe româneste, situatiei în care se regaseste, i-a asezat acel nod în gât si daca, am fi si umani, nu numai reporteri, n-am pune asemenea întrebari. (…) Jena este fata de toata lumea”, a spus Lorette Luca, avocata Veronicai Cîrstoiu.

Florin Cergan a solicitat sa fie pus în libertate, pe motiv ca are în întretinere un baiat de 10 ani si o fetita de un an si sase luni, iar sotia are grave probleme de sanatate.

Judecatoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv, în 9 august, de Curtea de Apel Bucuresti, în dosarul în care sunt acuzati de complicitate la trafic de influenta si luare de mita pentru solutii favorabile în dosare.

În motivarea deciziei de arestare preventiva, instanta a aratat ca judecatoarea Veronica Cîrstoiu a primit de la Dinel Staicu, prin intermediul avocatei acestuia Adriana Dascalu, 630.000 de euro pentru a anulat condamnarea la sapte ani de închisoare cu executare primita de Dinel Staicu în dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR). Catalina Cocolos, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie