Omul de afaceri Dinel Staicu, retinut de procurorii DNA, in dosarul judecatoarei Veronica Cîrstoiu

 

Omul de afaceri Dinel Staicu a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru dare de mita în dosarul de coruptie al judecatoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucuresti.

dinel staicu„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea pentru 24 de ore si au pus în miscare actiunea penala fata de Dinel Staicu, om de afaceri, în sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita, si fata de Carmen Ioana Popescu, în sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la infractiunea de dare de mita”, se arata într-un comunicat al DNA transmis marti AGERPRES.

Cei doi inculpati urmeaza a fi prezentati cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile la Curtea de Apel Bucuresti.

Dinel Staicu a fost audiat marti, la sediul DNA, aproximativ sapte ore.

În acest caz, procurorii au mai început urmarirea penala fata de fratele sau, Marian Staicu, Costinel Dinisoara, Ionut-Catalin Butaru – Nistor, pentru complicitate la dare de mita.

Din Rezolutia de începere a urmaririi penale întocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, în perioada august 2011 – februarie 2012, învinuitul Dinel Staicu, atât în mod direct, cât si cu ajutorul fratelui sau si al învinuitei Popescu, a promis suma de 1.500.000 euro, iar ulterior, prin medierea acestora, precum si a învinuitilor Dinisoara si Butaru – Nistor, a dat suma de 1.200.000 euro inculpatei Veronica Cîrstoiu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

„Promisiunea si darea acestor foloase s-a realizat pentru ca inculpata Veronica Cîrstoiu, în calitate de judecator la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala si membru al completului care a fost învestit sa solutioneze dosarul, având ca obiect contestatia în anulare formulata de Staicu (fost Nutu) Dinel, sa pronunte o hotarâre favorabila acestuia”, sustine DNA.

Judecatoarea Veronica Cîrstoiu si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv, la sfârsitul saptamânii trecute, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta în dosarul privind o mita de un milion de euro în scopul obtinerii unor solutii favorabile în cauze penale.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie