ASF decide saptamana viitoare avizarea sau respingerea lui Ludwik Sobolewski, pentru functia de director general al BVB

 

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara si-a programat sa decida saptamâna viitoare avizarea sau respingerea lui Ludwik Sobolewski pentru functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce Autoritatea a finalizat analiza dosarului înaintat de BVB, ne-au transmis reprezentantii ASF.

Ludwik SobolewskiDecizia este asteptata cu sufletul la gura în piata, iar faptul ca ea întârzie i-a exasperat chiar si pe membrii Consiliului BVB, care altfel sunt destul de retinuti la capitolul comunicare. Acestia s-au folosit de prilejul unei întâlniri recente cu o parte dintre actionari sa transmita, ca sa auda si sa vada toata lumea, dar mai ales ASF, ca cei prezenti la întâlnire, cu detineri cumulate de peste 40% din capitalul BVB, îl sustin pe Ludwik Sobolewski si îsi doresc ca el sa îsi înceapa activitatea cât mai curând.

Initial, nu existase niciun fel de problema pentru avizarea lui Sobolewski, dar optica ASF s-a schimbat, ulterior, taraganând decizia cu diverse mijloace birocratice.

Aceasta întârziere fata de intentia initiala a ASF în avizarea lui Sobolewski îi da acestuia idee despre comportamentul Autoritatii românesti.

Reprezentantii ASF ne-au transmis urmatoarele informatii despre derularea procesului de avizare a lui Ludwik Sobolewski: „ASF a luat act de Hotarârea Consiliului Bursei din data de 1 iulie 2013 pentru numirea domnului Ludwik Leszek Sobolewski în functia de conducator al SC Bursa de Valori Bucuresti.

În data de 16 iulie 2013, Bursa de Valori Bucuresti a solicitat Autoritatii de Supraveghere Financiara avizarea numirii domnului Ludwik Leszek Sobolewski în functia de conducator al societatii. Solicitarea a fost completata în datele de 29 iulie si 30 iulie 2013.

În urma analizei impuse de lege a dosarului domnului Ludwik Sobolewski, rezultatul analizei a fost distribuit astazi, 12 august 2013, catre membrii Consiliului ASF.

În prima sedinta din saptamâna 19-25 august 2013, Consiliul ASF va discuta rezultatul analizei dosarului domnului Ludwik Sobolewski în vederea avizarii/respingerii. Decizia Consiliului ASF va fi comunicata Bursei de Valori Bucuresti si publicului saptamâna viitoare, dupa încheierea sedintei de tranzactionare din ziua luarii deciziei”.

Printre rânduri se poate citi ca ASF transmite un raspuns la acuzatiile ca ar întârzia nejustificat avizarea lui Ludwik Sobolewski.

Surse din piata spun ca daca ASF trece la discutarea dosarului lui Sobolewski în Consiliu, atunci, cel mai probabil, recomandarile sunt pentru un aviz favorabil pentru preluarea functiei de conducator BVB, nefiind uzual sa se înainteze o propunere de respingere.

BVB a ramas fara director general în martie, când Victor Cionga a fost demis pentru ca nu ar fi îndeplinit suficient de rapid programul de restructurare.

Conducerea Bursei i-a gasit înlocuitor tocmai la Varsovia, unde Ludwik Sobolewski, care a condus bursa poloneza timp de sapte ani, în perioada 2006 – 2013, dupa ce anterior, între 1994 – 2006, fusese vicepresedinte executiv al Depozitarului Central din Polonia, fusese demis din functie la începutul anului din cauza unui scandal.

Potrivit publicatiilor poloneze, Ludwik Sobolewski a fost concediat, în ianuarie, din functia de presedinte al Bursei din Varsovia deoarece ar fi implicat WSE într-o strângere de fonduri pentru finantarea unui film în care urma sa apara iubita sa, Anna Szarek. Adina Ardeleanu, bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie