Care sunt cei mai puternici furnizori de componente auto din lume. Vezi Top 10

 

Industria producatoare de componente auto din lume se lupta cu aceeasi problema ca si constructorii de masini: criza vânzarilor. Cu toate acestea, multe dintre marile companii furnizoare au gasit solutii, nu doar pentru a supravietui, ci chiar pentru a îsi creste veniturile.

fabrica componente auto vcstNe-am obisnuit sa privim industria auto prin prisma câtorva mari producatori de autovehicule, firecare având în portofoliu una sau mai multe marci cunoscute. Stim ca General Motors si Toyota se bat pentru suprematia mondiala în privinta numarului de masini vândute. Stim si ca grupul Volkswagen este cel mai puternic producator european si are ambitia ca, în doar câtiva ani, sa devina lider mondial. Cunoastem si faptul ca majoritatea producatorilor de marci de volum – Renault, Fiat, PSA Peugeot-Citroen – se zbat sa ramâna în zona verde a bilanturilor financiare.

Mai putini sunt însa cei care constientizeaza ca sub capota masinilor purtând branduri sonore se afla zeci sau chiar sute de componente provenite de la firme ale caror cifre de afaceri le depasesc uneori cu mult pe cele ale unor producatori auto si ca în aceasta zona a pietei competitia este cel putin la fel de acerba.

În 2012 cel mai puternic producator mondial de componente auto a ramas – ca si în 2011 – compania Robert Bosch GmbH. Grupul german cu sediul la Stuttgart a avut anul trecut venituri de 36,78 miliarde de dolari în scadere de la 39,75 mld. USD în 2011. Pe locul secund în clasamentul veniturilor realizate din vânzarea de componente auto se afla japonezii de la Denso Corp. cu 34,20 mld USD, iar pe pozitia a treia a top se gaseste grupul Continental AG cu 32,80 mld. USD.

Pe locurile urmatoare în Top 10 mondial al furnizorilor de componente auto se afla, în ordine, Magna International Inc. (30,43 mld USD), Aisin Seiki Co. (30,08 mld USD), Johnson Controls Inc. (22,51 mld. USD), Faurecia (22,50 mld. USD), Hyundai Mobis (21,35 mld. USD), ZF Friedrichshafen AG (18,61 mld USD) si Yazaki Corp. (15,80 mld. USD). Robert Stan, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie