Acordul de cooperare militara dintre Chisinau si Bucuresti, contestat la Curtea Constitutionala, de Partidul Comunistilor din Republica Moldova

 

Partidul Comunistilor din Republica Moldova contesta la Curtea Constitutionala acordul de cooperare militara dintre Chisinau si Bucuresti, a anuntat deputatul PCRM Artur Resetnicov pe pagina sa de Facebook, informeaza joi seara site-ul UNIMEDIA.

semne-comuniste‘Acest acord vine în contradictie cu Constitutia noastra, deoarece a fost aprobat cu mai putin de o jumatate din voturile deputatilor si, cel mai important, este ca el contravine statutului de neutralitate al Republicii Moldova’, precizeaza Resetnicov.

La rândul sau, secretarul executiv al PCRM Iurie Muntean a declarat pentru Interfax.az ca aprobarea acordului mentionat ‘este o crima contra statalitatii RM’. ‘În Constitutie se spune ca Moldova are statutul de stat neutru. Cu toate acestea, guvernantii din tara sunt gata, sub orice pretext, pentru o perioada nelimitata de timp si cu obiective neclare, sa dea voie militarilor români sa intervina pe teritoriul R. Moldova. Aceasta nu se va întâmpla’, a spus Muntean.

UNIMEDIA aminteste ca Parlamentul de la Chisinau a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar la finele lunii iunie. Legea a fost adoptata cu votul a 51 de deputati din majoritatea parlamentara. Actul stabileste cadrul legal necesar cooperarii între guvernele ambelor state, îsi propune intensificarea colaborarii în domeniile neacoperite în Acordul interministerial existent, care sunt importante pentru dezvoltarea si constructia fortelor armate nationale.

În aprilie 2012, ministrul român al Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si omologul sau moldovean, Vitalie Marinuta, au semnat Acordul între Guvernul României si Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar.(AS – editor: Sorin Calciu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie