Fostul secretar de stat, Alina Bica, ar putea fi viitorul procuror general

 

Procuroarea Alina Bica – fost secretar de stat în Ministerul Justitiei în timpul guvernarii PDL si actual consilier al sefului DIICOT, Codrut Olaru – ar putea prelua functia de procuror general al României, în locul Codrutei Kovesi, al carei mandat expira în 2 octombrie, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Alina Bica

Noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, a avut o întrevedere cu procuroarea Alina Bica, ce a detinut functia de secretar de stat în Ministerul Justitiei între 21 ianuarie 2009, pâna în 7 mai 2012, fiind detasata de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Alina Bica a fost secretar de stat în perioada mandatelor detinute la Ministerul Justitiei de Catalin Predoiu, care a reusit sa obtina succesiv rapoarte pozitive privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, impus de Comisia Europeana.

Dupa ce Guvernul condus de Razvan Mihai Ungureanu a fost demis în urma unei motiuni de cenzura în luna mai, Alina Bica, procuror DIICOT, a fost numita consilier al procurorului sef al acestei directii, Codrut Olaru.

Noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, a initat o serie de întâlniri cu procurori, urmând a face propuneri Consiliului Superior al Magistraturii pentru functiile de procuror general al României, procuror sef al DNA, pentru adjuncti si sefi de sectii din coducerea Ministerului Public.

CSM da aviz consultativ asupra propunerii ministeriale, iar presedintele României emite decretul de numire, putând respinge o astfel de propunere doar o data.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie