Alpha Bank pierde peste 20 de milioane de euro din insolventa lui Asmita Gardens

 

Adunarea Generala a Creditorilor a aprobat planul de reorganizare a complexului imobiliar Asmita Gardens, propus de creditorul majoritar, Alpha Bank România, si administratorul judiciar, care prevede ca banca finantatoare va încasa 55 milioane euro din datoria de 70 milioane euro.

Asmita Gardens

În total, creditorul garantat si creditorii chirografari vor pierde 200 de milioane de lei (45 milioane de euro, n.r.), din care 60 de milioane de lei (circa 15 milioane de euro, n.r.) vor fi pierderi care vor reveni Alpha Bank. Pierderile bancii vor fi însa de circa 100 milioane de lei (peste 20 milioane de euro, n.r.) pentru ca nu cred ca va putea recupera din vânzarea locuintelor 55 milioane de euro asa cum prevede planul, ci doar 40-45 milioane de euro„, a declarat pentru Mediafax Remus Borza, managing partner al firmei Euro Insol, administratorul judiciar al complexului.

În toamna anului trecut a fost deschisa procedura insolventei împotriva Asmita Gardens, la cererea Alpha Bank. Actionarii Asmita Gardens sunt grupul indian Asmita si fondul European Convergence Development Company, controlat de Charlemagne Capital, ambele înscrise la masa credala, dar fara sanse de a recupera vreun ban.

Investitia în proiect s-a ridicat la circa 120 de milioane de euro, complexul incluzând sapte blocuri amplasate în apropierea intersectiei dintre Calea Vacaresti si Splaiul Unirii.

Ioana Stanciu, Incomemagazine.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie