Presedintele Traian Basescu: Guvernul a presat in crearea unui precedent, implicarea CSAT in privatizari

 

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, la Palatul Cotroceni, ca Guvernul a presat în crearea unui precedent, implicarea CSAT în procese de privatizare.

traian basescu5 Declaratiile presedintelui:

  • Coabitarea exista atâta timp cât respectam legea. Consider ca Victor Ponta fuge de raspundere.
  • Asa cum este acum, procesul va face din statul român un platitor de daune.
  • CSAT nu poate aviza vânzari de pachete de actiuni de niciun fel. Daca premierul vrea sa ramâna în aer si licitatia si amgajamentele, e treaba dânsului. Daca Guvernul nu continua procedura din cauza lui, GFR va cere daune Guvernului. Daca as fi prim-ministru as accelera procedurile la maxim. Este important ca Guvernul sa nu blocheze procedurile, pentru ca statul va plati.
  • Guvernul îmi cere s-o fac pe primul ministru, dar nu pot.
  • CSAT nu are atributul de a verifica Guvernul. Controlul asupra Guvernului îl exercita Parlamentul. Niciodata nu s-a facut control al Guvernului din partea CSAT-ului.
  • CSAT are urmatoarele atributii: avizeaza proiectele de acte normative initiate sau emise de Guvern privind securitatea nationala. Ce am primit eu nu corespunde cu  obligatia semnalata în adresa. Eu am primit spre a fi pus pe ordinea de zi, fara sa se precizeze de ce, hotarârea Guvernului pentru aprobarea conditiilor de privatizare a contractului de vânzare CFR. Nu stiu vreun articol care sa dea dreptul CSAT sa avizeze contracte de vânzare-cumparare de companii.
  • CSAT si-a încheiat misiunea pe data de 5 februarie 2013, când a avizat strategia de privatizare.
  • Nu îmi place aceasta plimbare a unui proces de privatizare între Guvern si CSAT, cu atât mai mult cu cât CSAT nu are niciun fel de implicare în privatizari. Guvernul a presat în crearea unui precedent, implicarea CSAT în procese de privatizare. Cred ca mai bine se faceau presiuni pe câstigator sa vina cu banii.
  • Sedinta CSAT de vineri s-a desfasurat într-o atmosfera constructiva si s-au cautat solutii.

Declaratia de luni a presedintelui este prima dupa sedinta CSAT de vineri, în care nu s-a emis nicio noua decizie privind privatizarea CFR Marfa. Ioana Câmpean, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie