Circa 53% dintre bursele lumii au suferit atacuri cibernetice anul trecut

 

Circa 53% dintre bursele lumii au suferit atacuri cibernetice anul trecut, care au implicat costuri directe si indirecte de milioane de dolari, potrivit Dnaindia.com, care citeaza Fox News.

HackerCea mai frecventa forma de atac cibernetic asupra burselor a fost cea de tip „respingerea serviciului“, prin care se cauta perturbarea site-urilor si a altor sisteme informatice prin suprasolicitare si cu virusi.

Alte forme de cyber-infractiuni raportate de burse includ furtul prin laptop, scanare site-ului, furtul de date si furtul de informatii privilegiate, potrivit raportului citat de Fox News si dnaindia.com.

Departamentul de cercetare al Organizatiei Internationale a Comisiilor de Valori Mobiliare (IOSCO) si Federatia Mondiala a Burselor spun ca atacurile, ca si natura interconectata a pietelor au creat un potentialul de neîncredere a opiniei publice.

Lipsa produselor de asigurari împotriva criminalitatii cibernetice sporeste riscul, de vreme ce aproape patru din cinci burse ar trebui sa suporte ele însele costurile unui atac major, porivit sondajului citat. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie