Universitatea Tehnoeconomia europeana face prima victima

 

Economista Gabriela Oprea, angajata la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a fost trecuta de pe un post de studii superioare pe unul de studii medii, dupa ce s-a descoperit ca diploma ei a fost obtinuta la o universitate despre care ministrul Educatiei spune ca este ilegala. Azi, ne-am interesat de înscrieri, iar rectorul Dumitrascu spune ca institutiile statului accepta la concursuri absolventii universitatii sale.

În cursul saptamânii trecute, Evenimentul zilei a prezentat pe larg situatia universitatii ”Tehnoeconomia europeana”, care functioneaza de 20 de ani ca SRL, fara acreditare ori autorizare de la Agentia Româna de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Superior (ARACIS)

Ministrul nu stia ca universitatea functioneaza

Intervievata de EVZ, Ecaterina Andronescu a atras atentia ca diplomele emise de aceasta institutie sunt nule. De altfel, ea a încercat sa închida universitatea în cele doua mandate anterioare si chiar credea ca a reusit. ”Cum sa mai functioneze? stiam ca am închis-o. Acum aflu de la dumneavoastra ca înca înmatriculeaza studenti”, i-a spus ministrul reporterului EVZ. ”Voi cere sprijinul ministrului de Interne”, a mai precizat ea.

Amenintarea cu moartea si spaga de 200.000 de euro

Dezgroparea scandalului a iscat si un razboi al declaratiilor: Ecaterina Andronescu si-a aminit ca rectorul universitatii, Bogdan Dumitrascu, a amenintat-o cu moartea. Dumitrascu, în schimb, sustine ca ministrul i-a cerut spaga de 200.000 de euro pentru a-i autoriza universitatea. Universitate care, sustine el, functioneaza legal. „Forma noastra de organizare este SRL-ul, iar un SRL nu e subordonat Ministerului Educatiei si nici nu are nevoie de acreditarea ARACIS. Exista o hotarâre judecatoreasca pe baza careia a fost înfiintata universitatea si orice jurist stie ca peste o hotarâre judecatoreasca nu se poate trece. Diplomele noastre sunt legale„, a declarat el pentru EVZ.

Prima victima: Gabriela Oprea, de la Compania de drumuri

Efectele mediatizarii cazului nu au întârziat sa apara: Gabriela Oprea, angajata pe post de economist la CNADNR, a fost transferata pe un post de studii medii, dupa ce s-a descoperit ca diploma ei a fost obtinuta la ”Tehnoeconomia europeana”. Mai mult, politia a început sa ia la puricat universitatea. Ioan Curtu, presedintele ARACIS, spune ca saptamâna trecuta le-a pus la dispozitie politistilor o serie de documente care reglementeaza situatia universitatilor private si regulile de functionare pe care trebuie sa le respecte.

Cristina Olivia Moldovan,EVZ.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie