Omar Hayssam, arestat preventiv in dosarul de inselaciune si delapidare

 

Omar Hayssam a fost adus vineri dimineata, de la Penitenciarul Rahova, la Tribunalul Bucuresti, pentru judecarea propunerii DIICOT de arestare preventiva în dosarul de înselaciune si delapidare. Procurorul DIICOT prezent vineri la Tribunalul Bucuresti, a aratat în fata instantei ca sirianul a fost seful grupului infractional si ca se impune masura preventiva în cazul acestuia.

omar hayssam1Omar Hayssam a fost arestat preventiv în dosarul de înselaciune si delapidare, potrivit deciziei luate vineri de Tribunalul Bucuresti, prin care a fost admisa propunerea în acest sens formulata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Procurorul DIICOT prezent vineri la Tribunalul Bucuresti, pentru judecarea propunerii de arestare a lui Omar Hayssam în dosarul de înselaciune si delapidare, a aratat în fata instantei ca sirianul a fost seful grupului infractional si ca se impune masura preventiva în cazul acestuia.

Reprezentantul DIICOT a mai spus ca Hayssam a operat în cadrul unui grup infractional organizat pe o perioada de mai multi ani.

Totodata, reprezentantul DIICOT a aratat ca grupul avea o structura ierarhica, iar Omar Hayssam a fost conducatorul sau si a coordonat actiunile infractionale.

Procurorul a mai spus, în fata instantei, ca faptele grupului vizat în dosar prezinta pericol social concret, astfel ca se impune emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele sirianului.

În replica, avocatul din oficiu al lui Omar Hayssam a aratat, în fata instantei de judecata, ca indiciile si probele procurorilor nu dovedesc acuzatiile aduse clientului sau.

Totodata, avocatul a aratat ca, în raport cu situatia actuala a lui Omar Hayssam – care executa în regim de detentie pedeapsa de 20 de ani de închisoare în dosarul de terorism -, nu mai sunt valabile argumentele procurorilor potrivita carora sirianul ar trebuie arestat pentru a nu se sustrage sau nu a fugi de la judecata ori pentru ca acesta prezinta pericol social concret.

Tribunalul Bucuresti a ramas în pronuntare în acest caz, urmând sa stabileasca daca emite sau nu un mandat de arestare pe numele lui Hayssam.

Instanta ar urma sa anunte, de asemenea, daca admite propunerea de arestarea formulata de DIICOT si pe numele lui  Mohamad Omar – fratele lui Omar Hayssam.

Duba venita de la închisoare a fost însotita de trupele speciale, în conditiile în care Omar are o condamnare pentru fapte de terorism.

Judecarea propunerii de arestare preventiva a avut termen si miercuri, când Hayssam a aparut pentru prima oara în fata instantei dupa ce a fost adus în tara. El a aratat ca solicita atât justitiei române, cât si autoritatilor internationale, sa-i fie redeschise toate dosarele, pentru „aflarea tuturor adevarurilor”. Tot atunci, Omar Hayssam a cerut timp sa-si angajeze un avocatul, în locul celui din oficiu, iar Tribunalul Bucuresti i-a acordat doua zile pentru asta.

Omar Hayssam a fost trimis în judecata de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul sau, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, fiind acuzati de înselaciune si delapidare. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie