Tranzactionarea pe piata centralizata de energie electrica a fost reglementata

 

In Monitorul Oficial nr. 467 din 29 iulie 2013 a fost publicat Ordinul nr. 49/2013 al Autoritatii Nationale de reglementare in Domeniul Energiei pentru aprobarea Regulamentului privind cadrul organizat de tranzactionare pe piata centralizata cu negociere dubla continua a contractelor bilaterale de energie electrica.

energie electricaRegulamentul stabileste un cadru organizat pentru tranzactionarea centralizata in regim concurential a energiei electrice prin contracte bilaterale negociate direct intre participantii inscrisi pe piata centralizata cu negociere dubla continua.

Prin crearea pietei centralizate cu negociere dubla continua de energie electrica se urmareste asigurarea unui cadru de tranzactionare in timp real prin contracte de vanzare/cumparare a energiei electrice in conditii de transparenta si acces nediscriminatoriu al participantilor la piata, bazat pe criterii de eligibilitate proprii fiecarui participant la piata.
Principalele prevederi:
-Dispozitiile Regulamentului se aplica titularilor de licenta din sectorul energiei electrice si operatorului pietei centralizate cu negociere dubla continua, din cadrul pietei de energie electrica cu negociere dubla continua.
-Modalitati de tranzactionare pe piata de energie electrica, precum si diferite tipuri de contracte bilaterale specifice acestor modalitati.
-Masuri preventive pentru asigurarea transparentei si accesului nediscriminatoriu pe piata de energie electrica cu negociere dubla continua.

OPC-OTC, operatorul pietei centralizate cu negociere dubla continua a contractelor bilaterale de energie electrica,va publica pe pagina sa de web, www.opcom.ro , date sintetice privind tranzactiile incheiate, cuprinzand: pretul de atribuire si cantitatile aferente fiecarui pret de atribuire inregistrat, precum si informatiile complete aferente tranzactiilor la care pretul de inchidere a variat cu cel putin cu 10% fata de pretul de referinta. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie