Reguli de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale – HG nr. 523/2013

 

Hotararea Guvernului nr. 523/2013 pentru completarea Hotararii Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 480, din 1 august 2013.

monitorul oficial al romanieiIn temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Articol unic. – Hotararea Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 517 din 1 august 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 1 alineatul (4), dupa litera b3) se introduce o noua litera, litera b4), cu urmatorul cuprins: „b4) ordin de aprobare a proiectului major – ordin al ordonatorului de credite cu rol de autoritate de management prin care se aproba depunerea de cereri de rambursare pentru proiecte majore din domeniul mediu, dupa stabilirea admisibilitatii de catre Comisia Europeana, proiecte care respecta criteriile aprobate de comitetul de monitorizare pentru programul respectiv, in vederea includerii pe declaratii de cheltuieli transmise catre Comisia Europeana, in conformitate cu prevederile art. 78 din Regulamentul Consiliului nr. 1.083/2006, a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunii anterior emiterii deciziei Comisiei Europene conform art. 41 din Regulamentul Consiliului nr. 1.083/2006.”
2. La articolul 2, dupa alineatul (4) se introduc doua noi alineate, alineatele (5) si (6), cu urmatorul cuprins: „(5) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) lit. c), cheltuielile realizate in cadrul proiectelor majore din domeniul mediu, pentru care s-a stabilit admisibilitatea de catre Comisia Europeana, dar pentru care nu s-a emis o decizie a Comisiei Europene in aplicarea art. 41 al Regulamentului Consiliului nr. 1.083/2006, sunt eligibile in conformitate cu prevederile art. 56 si 78 din Regulamentul Consiliului nr. 1.083/2006 daca indeplinesc urmatoarele conditii specifice:
a) a fost emis ordinul de aprobare a depunerii cererilor de rambursare de catre beneficiari in conformitate cu prevederile art. 1 alin. (4) lit. b4);
b) sunt in conformitate cu prevederile cererii de finantare pentru care a fost stabilita admisibilitatea de catre Comisia Europeana
(6) In cazul in care, in aplicarea art. 41 din Regulamentul Consiliului nr. 1.083/2006, Comisia Europeana refuza sa contribuie integral sau partial la finantarea proiectului major, cheltuielile rambursate din Programul operational sectorial Mediu, pana la data aducerii la cunostinta a deciziei, vor fi recuperate de la beneficiar, in conformitate cu legislatia in vigoare.”

3. La articolul 13, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu urmatorul cuprins: „(6) Pentru implementarea prevederilor art. 2 alin. (5) autoritatea de management elaboreaza in termen de 30 de zile metodologia de punere in aplicare prin ordin al ministrului coordonator al autoritatii de management.”

PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA
Contrasemneaza:
Ministrul mediului si schimbarilor climatice, Rovana Plumb
Ministrul fondurilor europene, Eugen Orlando Teodorovici
Viceprim-ministru, ministrul finantelor publice, Daniel Chitoiu
Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean
Bucuresti, 24 iulie 2013.
Nr. 523.
avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie